Non ho capito nullaPozrite, píšem to v taliančine pre vašu spokojnosť, ale neručím za preklad. Nebudem zverejňovať informácie o externých zákazníkoch, nemám od nich povolenie. Dostal som informácie od známeho, ktorý pracuje v autorizovanej dielni. Všetky autá sú v záruke. Spoločnosť nechce zdieľať informácie o tom, čo a prečo sa zmenilo. Mal som to šťastie, že som získal informácie o dieloch a počte áut, ktoré zlyhali. Dokonca aj fotografie. Neverte mi, je to moja prvá Alfa, ale tento problém nie je spôsobený len chybou v dávke. Reťaz a napínač remeňa sú poddimenzované. Napínač remeňa zlyhá a reťaz sa v dôsledku toho predlžuje. Čím je dlhšia, tým menej variátor na vačkovom hriadeli kompenzuje a cítite rýchly pohyb z rýchlosti elektrickej na benzínovú rýchlosť. Prepáčte, som sklamaný, ale toto je fatálna chyba a nepresvedčte niekoho len preto, že sa vám to ešte nestalo. Som majiteľ a po 30 000 km musia zmeniť distribúciu. Je to hanba a zanedbaný vývoj. Reťaz musí bez problémov vydržať 100/200 000 km. Auto používam veľmi šetrne, nemám ťažné zariadenie, opatrnou jazdou ho pravidelne ohrievam a aj tak sa to stane po 30 000. Horšie je, že v mojej krajine som dostal informácie o Jeep a Fiat Tipo tým, ktorí sa stali na 20 a 50 000 km. Rovnaký motor 1,5 mhev.

Non voglio fomentare ulteriore polemica.
Ognuno di noi si faccia una sua idea su questa vicenda e ne tragga le sue personali conclusioni.
Un sentito augurio a te di buon we