Catena distribuzione "allungata": problemi e segnalazioni Tonale

Purtroppo no, bisogna ritirare la mia per avere la sostitutiva. Mi daranno a settembre quando sono prenotato per l'intervento. Per le ferie mi devo aggiustare da solo...
Sul serio?
Niente , sul cliente alfa deve lavorare ancora tanto ……

• Mi piace
Reazioni: tcpma
Si vede che ci sono anche le 130, ma avendo meno coppia forse dano problemi dopo più kilometri.
Le versioni interessate sono le mild hybrid, 130-160 che siano. Finora si sono registrati più casi, almeno di quelli che ho letto io, sui 160. Non so se è casualità, o se è perché hanno venduto più 160 e quindi la statistica va più lì o perché il 160 è più "delicato" del 130 sebbene siano molto simili

Le versioni interessate sono le mild hybrid, 130-160 che siano. Finora si sono registrati più casi, almeno di quelli che ho letto io, sui 160. Non so se è casualità, o se è perché hanno venduto più 160 e quindi la statistica va più lì o perché il 160 è più "delicato" del 130 sebbene siano molto simili
Plug in al momento mi pare …tocchiamo ferro … invece no ? Giusto … non mi pare

Informazione Pubblicitaria - Continua la Lettura Sotto
Stalo sa mi to pri 25 500 km, pričom servis bol urobený pri 15 500 km. Keď sa kontrolka rozsvietila, auto už malo najazdených 20 km, bolo na ceste 20 minút a našťastie bolo na ceste domov. Olej bol vymenený spolu s výmenou rozvodového remeňa, opäť s výrobcom Selenia. Nič podobné tomu, čo hovoríte, nie je. Povedzme, že tieto prípady sa vždy objavia PO prvom servise, s novým olejom; keby to bolo tak, ako hovoríte, videli by ste ich okolo 15 000 km, okolo 30 000 km alebo okolo 45 000 km, keď olej zriedne. V mojom prípade sa to stalo pri 10 000 km po prvom servise s novým olejom. Myslím si, že keby to bol napínač reťaze, nová reťaz aj predĺžená by mali rovnakú dĺžku, pretože problém nie je v reťazi; vymenili by napínač reťaze a dali späť starú reťaz. Namiesto toho by vymenili všetko.
Mali by ste mať natiahnutú a novú reťaz vedľa seba a vedieť, aké je natiahnutie.
Náš poľský priateľ, ktorý vidí tie kufre a pozná náhradné diely, nemá fotky oboch a nepovedal by nám, kedy sa spustí alarm?
Random… each 130 and 160 and no oil is no problem. in my case 3000km after oil change. And chain is prolonged about 4-6mm

Allegati

• att.n_Db6JhVT9iL-NDXfeufsFHHlkuXDAOiJu0km978Ra4.webp
    att.n_Db6JhVT9iL-NDXfeufsFHHlkuXDAOiJu0km978Ra4.webp
    38.3 KB · Visualizzazioni: 2
L'unica differenza tra 130 e 160 è che la seconda ha la turbina a geometria variabile, almeno cosi' lessi quando mi documentai prima di acquistare la 160.

X